2022 Sırbistan Açık Satranç Turnuvası Sona Erdi

2022 Sırbistan Açık Satranç Turnuvası Sona Erdi
0 Paylaşımlar

28 Haziran 2022 tarihinden bu yana büyük heyecanla devam eden 2022 Sırbistan Açık Satranç Turnuvası sona erdi. Turnuvaya adeta damgasını vuran genç sporcumuz FM Yağız Kaan Erdoğmuş IM normu almayı başarırken Amatörler kategorisinde ise sporcumuz CM Necmettin Korkmaz şampiyon olmayı başardı.

Son iki tura IM normunu büyük ölçüde garantileyerek giren FM Yağız Kaan Erdoğmuş, 8. Turda GM Daniel Howard Fernandez karşısında çok güzel bir galibiyet alarak son tura GM normunu zorlayarak girdi. Son turdan güçlü rakibi karşısında puansız ayrılan genç yıldızımız 2530 Elo performansı ile ikinci IM normunu almayı başardı. Sporcumuz bu performansı ile ayrıca +35,4 Elo puanını da cebine koydu. Böylece IM unvanını almak için önünde son bir IM normu kalan genç yıldızımız bu hedefini en kısa sürede gerçekleştirecek gibi gözüküyor.

Son tura derece şansı ile giren GM Emre Can ise son turda istediği sonucu alamadı ve 6 puan ile 6,9 Elo puanı kazanarak turnuvayı noktaladı. Turnuvada yarışan bir diğer büyükustamız GM Vahap Şanal ise son turda aldığı galibiyet ile turnuvayı 6 puan ile tamamladı.

Amatörler kategorisine baktığımızda ise CM Necmettin Korkmaz 7,5 puan ile şampiyon olmayı başardı. Turnuvaya 2 numaralı seribaşı olarak başlayan FM Efe Mert Kılıç ise 7 puan ile 4. sırada kendisine yer buldu.

Turnuvada yarışan tüm sporcularımızı tebrik ederiz.

 

Haber: Mert Tırak
Fotoğraflar: Resmi Site

Resmi Site : https://serbiachessopen.com/index.php/en/

Chess-results : https://chess-results.com/tnr633768.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/serbia-chess-open-2022-masters/1/1/1

0 Paylaşımlar
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.