2022 Türkiye Şampiyonu GM Mustafa Yılmaz

2022 Türkiye Şampiyonu GM Mustafa Yılmaz
0 Paylaşımlar

Güriş Holding sponsorluğunda Mirage Park Otel’de gerçekleştirilen 2022 Türkiye Satranç Şampiyonası sona erdi. Toplamda 225 bin TL ödülün dağıtıldığı şampiyonada GM Mustafa Yılmaz şampiyon olurken 100 bin TL’nin de sahibi oldu. Şampiyonada ikinci GM Mert Yılmazyerli 50 bin TL’nin üçüncü FM Hüseyin Can Ağdelen ise 25 bin’TL sahibi oldu.

Şampiyonada sıralama şu şekilde oluştu:
4: Fm Alparslan Işık
5: CM Efe Metehan Yavuz
6: FM Eray Kılıç
7: IM Ege Köksal
8: FM Okan Özsakallıoğlu
9: CM Şiar Yaran
10: WFM Yulia Gökbulut

Şampiyonanın ödül törenine Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, Antalya Gençlik Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Mirage Park Otel Müdürü İbrahim Taşkın, FM Adil Feridun Öney, İl Temsilcimiz Osman Akdoğan davetliler ve sporcular katıldı.

Törende konuşma yapan Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, “Sözlerime sporcularımızı tebrik ederek başlamak istiyorum. Turnuvada hamle yapan tüm sporcularımızı ve dereceye giren spocularımızı kutluyorum. Türkiye Satranç Şampiyonası 5’inci kez Güriş Holding’in desteğiyle gerçekleşti. Bizlere böylesine güzel bir otelde en uygun şartları sağlayarak organizasyonumuzu gerçekleştirme desteğini verdikleri için Güriş Holding’e teşekkür ediyorum. Sponsorlarımızın desteği bizler için çok kıymetli. Antalya bizim için önemli bir yer. Satranç sporunun önemli etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr.Mehmet Muharrem Kasaopğlu başta olmak üzere Bakanlığımıza ve Antalya İl Müdürümüz Yavuz Gürhan’a teşekkür etmek istiyorum.

“Türkiye Şampiyonasını her yıl eski şampiyonlarımız adına düzenliyoruz. Bu yılda Feridun Öney adına düzenlendi ki kendisi de burada aramızda. Türk satrancı artık dünyada adından söz ettiren bir noktaya geldi. Her geçen gün yeni tarihi başarılara imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı zamanda büyük organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor ve büyük takdir alıyoruz. Tüm bu başarıda emeği geçen satranç aileme teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Törende konuşan Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan ise “Antalya’da satranç sporunun böylesine önemli bir organizasyonunu gördüğümüz için mutluyuz. Satranç sporu son yıllarda büyük ölçüde ivme kazandı ve başarılar geliyor. Ben burada şampiyon olan ve hamle yapan tüm sporcularımızı kutluyor, değerli Federasyon Başkanımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Şampiyonada hamle yapan tüm sporcularımızı tebrik ediyor canlı yayınımızı gerçekleştiren IM Can Arduman’a teşekkür ediyoruz.

img 8504

img 8522

img 8496

img 8515

img 8494

img 8529

img 8492

img 8532

img 8490

img 8489

img 8487

Instagram  Facebook Twitter Youtube

Fotoğraf Galerisi

http://tr2022.tsf.org.tr/

https://live.chessbase.com/en/watch/Turkish-Championship-2022/

https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/turkish-championship-2022/2/1/1

https://chess-results.com/tnr700113.aspx?lan=8&art=2&turdet=YES

0 Paylaşımlar
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.